Dressing
- vinný ocet 1.5 lžíce
Tatarák
- kečup 5 lžic
Dressing
- sůl 1 lžička
Tatarák
- sůl 2 lžičky
Salát
- olivový olej 2 lžíce
Bylinkový bageta
- česnek 5 stroužků
Tatarák
- worchestrová omáčka 3 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- žloutek 1 ks
- cibule 2 ks
- majoránka 1.5 lžičky
- kmín 1.5 lžičky
Postup přípravy
Hovězí falešnou svíčkovou odblaníme, nakrájíme na kostičky a dvakrát projedeme mlýnkem na maso. Cibule nakrájíme nadrobno a smícháme s namletým masem. Přidáme žloutek, kečup, hořčici, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku, mletou papriku, majoránku a drcený kmín. Vše pořádně promícháme.
Máslo si necháme přes noc venku, aby změklo. Nakrájíme si čerstvé lístky bazalky, oregana a rozmarýnu nadrobno a společně se sušenou majoránkou, solí a nastrouhanými stroužky česneku na drobném struhadle vmícháme pořádně do másla. Necháme v ledničce ztuhnout.
Troubu si předehřejeme na 175°C, bagetky si nakrojíme na plátky do tří čtvrtin a do každé mezery dáme plátek bylinkového másla. Poté pečeme sedm až deset minut. Po vyndání dokrojíme a navrch nandáme tatarák.
Na salát si nakrájíme mrkev, ledový salát, papriky a okurku. Vše vložíme do misky, přelijeme olivovým olejem a promícháme. Do mističky si dáme hořčici, vinný ocet, sůl a pepř a pořádně promícháme. Dresink nalijeme do salátu a vše promícháme dohromady.