Suroviny
- hovězí maso 750 g
- petržel 1 hrst
- vejce 1 kus
- kyselé okurky 2 kus
- chilli papričky 2 kus
- chleba 2 kus
- houska 6 kus
- sýr 150 g
- co máte rádi 1 dávka
- salát 100 g
Postup přípravy
Pusťte se do toho: 1. Ve velké míse smíchejte mleté maso, okurky, sůl a pepř. V kuchyňském robotu rozmixujte petržel, chilli papričky a natrhané kousky chleba. Směs přidejte k mletému masu, vmíchejte vajíčko a vše dobře propracujte.2. Z připravené hmoty vytvarujte 6 stejně velkých burgerů. Palcem nebo vypouklou stranou lžičky vytvarujte uprostřed každého burgeru mělký důlek. Zajistíte tím rovnoměrné propečení burgerů a zabráníte, aby se při grilování nafoukly.3. Připravte gril na přímý vysoký žár. Burgery grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během poslední minuty opečte housky ukrojenou stranou dolů nad přímým žárem.4. Housky sundejte z grilu, burger položte na spodní stranu, na něj dejte sýr, dle chuti majonézu nebo kečup a ozdobte salátem