Suroviny
- sýr 300 g
- sýr 200 g
- vejce 3 ks
- strouhanka 150 g
- šunka 150 g
- olej
- sůl
- jogurt 1 kelímek
- citronová šťáva
- pomerančová šťáva
- bylinky
- cukr 1 špetka
Postup přípravy
Eidam a nivu nastrouhat najemno, přidat vejce a šunku nakrájenou na kostičky, přiměřeně osolit (není nutné, sýr i šunka jsou už slané). Vše dobře stejnosměrně promíchat. Ze směsi vytvořit placičky, které se obalí ve strouhance. Na pánev připravit olej a osmažit na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
Připravíme si bílý jogurt, ten vyklopíme do misky, zakápneme půlkou citronu a pomeranče, přidáme bylinky a cukr. Vše důkladně zamícháme a necháme to odležet. Jogurt podáváme k čerstvé pokrájené zeleninové obloze jako dip.