Suroviny
- mléko 500 ml
Head
- vlašské ořechy 50 g
Postup přípravy
Oddělíme 50 g lučiny, tu smícháme s částí sekaných ořechů a uválíme váleček dlouhý na délku formy
Z plísňového a tvrdého sýra ukrojíme hranolek 1x1 cm dlouhý na délku formy (nebo dáme dva za sebou)
Sýry rozšleháme ve smetaně, přidáme česnek utřený se solí, dosolíme podle chuti, vmícháme bylinky a celou směs zahřejeme na ca 50°C
Ve sto ml vody uvaříme agar a vše smícháme se sýrovou hmotou a udržujeme teplé
Na dno formy vyložené potravinářskou folií nasypeme zbytek sekaných ořechů, zalijeme do roviny tenkou vrstvou sýrové hmoty a necháme v chladu několik minut zatuhnout (nesmí ztuhnout úplně, aby se spojilo se zbytkem)
Na zatuhlou vrstvu na dně položíme souběžně hranolky sýrů a opět zalijeme, na tuto vrstvu přidáme váleček ze sýra a ořechů a dolijeme do výšky formy
Pak necháme celé vychladit
Podáváme s bílým pečivem a čerstvou zeleninou
500 ml mléka,4 vejce,200 g hladké mouky,špetka soli,olej na smažení,250 g listového špenátu,150 g slaniny,150 g eidamu,100 ml smetany (33 %),2 stroužky rozdrceného česneku,sůl,špetka Vegety
postup:Z mléka, vejce, mouky a soli mixérem vytvoříme hladké těstíčko, které dáme do chladničky na hodinu odležet
Špenát spaříme
Na pánvi zpěníme slaninu, přidáme špenát, smetanu, česnek, sůl, Vegetu, sýr a necháme prohřát
Odstavíme
Na oleji usmažíme po obou stranách palačinky, které naplníme směsí
Na talíř dáváme rozkrojené a posypané sýrem, ozdobené cherry rajčaty
Teplota: 160 °C Vhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 a víceObtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minutČas vaření: 20 minutRecipe category: předkrm / smažen