Head
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Vepřové a drůbeží maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, naložíme na 24 hodin do bílého jogurtu.
2. Zeleninu nakrouháme a na tuku – nejlépe na másle - osmahneme. Ingredience na nálev dáme do kastrolu a necháme přejít varem, nalejeme na osmahnutou zeleninu a krátce podusíme. Poté vyndáme bobkový list a vše umixujeme. Přidáme 250 ml smetany a 250 ml šlehačky a dochutíme citronovou šťávou.
3. Na knedlíky si v teplém mléce necháme vzkypět droždí, poté dáme do mísy veškeré ingredience a vypracujeme, aby se těsto nelepilo. Dáme kynout. Po vykynutí uděláme dvě šišky a necháme je uvařit dvacet minut nad párou.
4. Těsně před porcováním knedlíků naložené maso lehce zbavíme jogurtu a zprudka usmažíme po obou stranách na oleji a podáváme s knedlíkem a omáčkou.