Pirožkový bok
- pirožkový bok
Suroviny
Švestková omáčka
- mrkev
- koření sůl
- sušené švestky
Postup přípravy
Švestková omáčka: mrkev, celer a petržel nastrouháme a orestujeme na cibulce. Přidáme lžíci švestkových povidel, vodu a cca 20 minut povaříme. Poté vše rozmixujeme (bez bobkového listu). Spaříme sušené švestky, nakrájíme nadrobno a přidáme do hotové omáčky.
Pirožkový bok rozkrájíme na tenčí plátky, dáme na pánev (bez omastku) a lehce opečeme. Plátky položíme na talíř, přelijeme švestkovou omáčkou, ozdobíme zelenou snítkou a podáváme s vekou.
Švestková slanina
Ingredience:
- cca 0,5 kg pirožkového boku (slanina)
- bílé pečivo (veka)
- mrkev
- celer
- petržel
- cibule
- koření (sůl, pepř, bobkový list)
- švestková povidla
- sušené švestky