Suroviny
- mořské řasy 1 kus
- rýže 1 kus
- ocet 1 kus
- sůl 1 kus
- cukr 1 kus
- sójová omáčka 1 kus
- wasabi pasta 1 kus
- zázvor 1 kus
- krabí tyčinky 1 kus
- avokádo 1 kus
- okurka 1 kus
- lososové plátky 1 kus
- kaviár 1 kus
- křepelčí vajíčka 1 kus
Postup přípravy
Rýži propláchneme, zalijeme vodou v poměru 1díl rýže : 1,5 dílu vody a dáme vařit
Když se voda vyvaří, odstavíme a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít
Hotovou rýži dochutíme svařenou směsí rýžového octa, soli a cukru
Na podložku dáme plátek mořské řasy, vrstvu rýže, podle chuti potřeme wasabi, přidáme krabí tyčinky, avokádo, kaviár, okurku nebo lososa
Vše pomocí podložky zavineme do řasy a necháme chvilku odležet
Krájíme na cca 2 cm široké kousky a klademe na talíř (maki sushi)
Z rýže děláme malé hranolky a nahoru klademe plátky lososa, krabí tyčinky – podle fantazie, zpevníme tenkým plátkem mořské řasy (nigiri sushi)
Podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi a sójovou omáčkou
Ingredience:
- mořské řasy NORI
- sushi rýže
- rýžový ocet
- sůl
- cukr
- sójová omáčka Kikkoman
- wasabi pasta
- nakládaný zázvor
- krabí tyčinky
- avokádo
- na nudličky nakrájená okurka
- lososové plátky
- kaviár
- křepelčí vajíčka