Suroviny
- tuňák None ks
- citronová šťáva None lžíce
- citronový pepř None lžíce
- olej None lžíce
- brambory None
- grep None
- třtinový cukr 2 lžíce
- pepř None
- ledový salát None
Postup přípravy
Steaky jemně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme citronovým pepřem
Takto připraveného tuňáka dáme do misky, zalijeme olejem a necháme marinovat cca 2 hodiny v lednici
Tuňáka připravujeme na rozpáleném grilu jen krátce, aby zůstal šťavnatý
Malé brambůrky i se slupkou připravíme v parním hrnci
Příprava ledového salátu: Nejdříve si okrájíme grep a vykrájíme měsíčky dužniny (bez hořké slupky) do misky, přidáme cca 2 lžíce třtinového cukru a okořeníme mletým pepřem
Grep, cukr a pepř promícháme a přidáme nakrájený ledový salát, který necháme v lednici chvilku odležet
Hlavní chod:
Steak z tuňáka na citronovém pepři s brambory a ledovým salátem s grepem
Ingredience:
- steaky z tuňáka
- citronová šťáva
- citronový pepř
- olej
- brambory
- grep
- třtinový cukr
- pepř
- ledový salát