Ingredience
Postup přípravy
Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou
Troubu vyhřejeme na 190 stupňů
Máslo s cukrem utřeme do pěny
Čokoládu nakrájíme na kousky, rozpustíme ji ve vodní lázni a přidáme do máslové pěny
Postupně jeden po druhém přimícháme žloutky a mícháme 30 minut ručně nebo 5 minut šlehačem
Ušlehaná hmota musí být hodně napěněná
Nakonec přidáme mandle a piškotovou strouhanku
Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka ho zamícháme do těsta
Dáme do formy a pečeme 40 až 50 minut na druhé příčce trouby odspodu
Upečený hřbet necháme vychladnout
Po celém povrchu zapícháme mandlové kolíčky
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a silně a rovnoměrně polijeme srnčí hřbet
Po zaschnutí nakrájíme na plátky
Dále rozmixujeme jahody s moučkovým cukrem, ještě je protlačíme přes cedník, a tak vytvoříme jahodovou omáčku
Plátky hřbetu dáme na talíř, doplníme jahodovou omáčkou, dozdobíme a servírujeme
Srnčí hřbet s jahodovou omáčkou
Ingredience:
- 150 g měkkého másla
- 200 g cukru
- 100 g čokolády na vaření
- 6 žloutků
- 150 g mletých loupaných mandlí
- 100 g piškotové strouhanky
- 6 bílků
- 50 g mandlových kolíčků
- 100 g čokoládové polevy
- máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
Na omáčku:
- asi 30 ks jahod
- moučkový cukr
- asi 5 ks mochyní na dozdobení