Suroviny
Postup přípravy
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme ji na másle na mírném ohni
Zasypeme ji špetkou cukru, aby zkaramelizovala
Minutu před dokončením cibule přidáme utřený česnek se solí a ještě opražíme minutku společně s cibulí
2
Přidáme rozmrazený špenát, chvíli restujeme, poté zalijeme vývarem a povaříme 10 minut
Mezitím si ve vroucí vodě s kapkou octa a špetkou soli (aby nám nepraskla skořápka) uvaříme křepelčí vajíčka
3
Ochutnáme, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškátový oříšek a smetanu a povaříme dalších pět minut
4
Polévku rozmixujeme, opět ochutnáme a případně dochutíme
Oloupeme křepelčí vajíčka
5
Krém nalijeme do talířů, ozdobíme smetanou, vložíme rozpůlené křepelčí vajíčko a posypeme nastříhanou řeřichou