Postup přípravy
1
Špenát necháme rozmrazit, přidáme mouku, žloutky, sůl
Řádně vymícháme a nakonec lehce vmícháme sníh
Hmotu rozetřeme na pečící papír a pečeme při 160°C asi 10 minut, až je roláda na povrchu zlatavě hnědá
Mezitím si usmažíme vejce a potřeme jimi roládu
Pak ji stočíme tak, že papír zůstane na stole
2
Na omáčku dáme do hrnce šlehačku, přidáme tavený sýr a rozdrobenou nivu
Za stálého míchání vše necháme rozpustit
alačinka plněná špenátemMilovnice masa Slávka špenát nemusí, zato Martin si pochutnal a Janiny palačinky vychválil
Ingredience: 500 ml mléka,4 vejce,200 g hladké mouky,špetka soli,olej na smažení,250 g listového špenátu,150 g slaniny,150 g eidamu,100 ml smetany (33 %),2 stroužky rozdrceného česneku,sůl,špetka Vegety
postup:Z mléka, vejce, mouky a soli mixérem vytvoříme hladké těstíčko, které dáme do chladničky na hodinu odležet
Špenát spaříme
Na pánvi zpěníme slaninu, přidáme špenát, smetanu, česnek, sůl, Vegetu, sýr a necháme prohřát
Odstavíme
Na oleji usmažíme po obou stranách palačinky, které naplníme směsí
Na talíř dáváme rozkrojené a posypané sýrem, ozdobené cherry rajčaty
Teplota: 160 °C Vhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 a víceObtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minutČas vaření: 20 minutRecipe category: předkrm / smažen