Suroviny
- špagety 400 g
- fenykl 1 dávka
- rybičky 1 balení
- piniové oříšky 1 hrst
- zeleninový vývar 1 dávka
- hrozinky 1 hrst
- bílé víno 1 dávka
- strouhanka 1 lžíce
- česnek 1 dávka
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Příprava:
Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby.
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme.
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.
Špagety uvaříme v osolené vodě do podoby “al dente”.V pánvi na oleji orestujeme nasekaný česnek a nakrájené rybičky, přisypeme piniové oříšky a rozinky (není potřeba dopředu namáčet, nasáknou se vínem a vodou ze špaget). Přilijeme bílé víno, necháme chvilku restovat a poté přidáme nasekaný divoký fenykl. Podle potřeby podlijeme vodou z pasty. Strouhanku orestujeme na sucho v pánvi do hněda. Nakonec se směsí promícháme špagety, při servírování zakápneme olejem a posypeme opečenou strouhankou – parmazánem chudých.