Suroviny
- sůl
- špenát 200 g
- brambory 750 g
- kuřecí maso 6 plátků
- gorgonzola 200 g
- pepř
- sušená petrželka
- libeček
- pažitka
- cibule
- česnek
Postup přípravy
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Špenát podusíme, osolíme a ochutíme česnekem. Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme sušené bylinky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
- Zapékací misku vymažeme olejem, na dno dáme kolečka cibule a brambor, osolíme, přidáme maso a špenát. Vrstvy opakujeme a zakončíme bramborami a zakryjeme víkem misky.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Potom odklopíme a necháme brambory na povrchu opéct (asi 10 minut). Nakonec posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme. Se solí to nepřeháníme, jelikož gorgonzola je dost slaná!
Autor receptu: Štěpánka Hrnčířová