Suroviny
- Krevety
- Brokolice
- Škrob
- Česnek 2 stroužky
- zázvor
- Sůl
- Pepř
Na omáčku
- Sójová omáčka
- ústřicová omáčka
- rýžový ocet
- Sezamový olej
- Vývar
- chilli
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Krevety oloupejte, zbavte je střívka, osolte, opepřete a polijte je škrobem rozpuštěným ve vodě. Zázvor nakrájejte na nudličky a česnek nasekejte nadrobno.
- Teď si připravte omáčku: v misce smíchejte sójovou a ústřicovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, vývar a trochu chilli.
- Ve woku nechte rozehřát olej, orestujte na něm zázvor s česnekem a po pár sekundách přidejte krevety. Pak je vyndejte stranou, na wok opět přilijte trochu oleje, orestujte na něm cibuli, potom přidejte růžičky brokolice a osolte. Míchejte, dokud brokolice nezměkne. Směs zalijte připravenou omáčkou a ještě trochou škrobu rozpuštěného ve vodě. Do woku vsypte zpátky krevety, podlijte vývarem, promíchejte a podávejte.