Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Smažené krevety s brokolicí
Tentokrát si pro vás Zdeněk Pohlreich připravil opravdovou lahůdku. Krevety s brokolicí přelité skvělou omáčkou rozhodně musíte vyzkoušet.
do 30 minut
4 porce
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Suroviny (4 porce)
Na omáčku:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Krevety oloupejte, zbavte je střívka, osolte, opepřete a polijte je škrobem rozpuštěným ve vodě. Zázvor nakrájejte na nudličky a česnek nasekejte nadrobno.
- Teď si připravte omáčku: v misce smíchejte sójovou a ústřicovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, vývar a trochu chilli.
- Ve woku nechte rozehřát olej, orestujte na něm zázvor s česnekem a po pár sekundách přidejte krevety. Pak je vyndejte stranou, na wok opět přilijte trochu oleje, orestujte na něm cibuli, potom přidejte růžičky brokolice a osolte. Míchejte, dokud brokolice nezměkne. Směs zalijte připravenou omáčkou a ještě trochou škrobu rozpuštěného ve vodě. Do woku vsypte zpátky krevety, podlijte vývarem, promíchejte a podávejte.
Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima