Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Smažené krevety s brokolicí

RTŠ! II (3) - Smažené krevety s brokolicí

Moje hodnocení
20x

Tentokrát si pro vás Zdeněk Pohlreich připravil opravdovou lahůdku. Krevety s brokolicí přelité skvělou omáčkou rozhodně musíte vyzkoušet.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • Krevety
  • Brokolice
  • Škrob
  • Česnek 2 stroužky
  • zázvor
  • Sůl
  • Pepř

Na omáčku

  • Sójová omáčka
  • ústřicová omáčka
  • rýžový ocet
  • Sezamový olej
  • Vývar
  • chilli

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Krevety oloupejte, zbavte je střívka, osolte, opepřete a polijte je škrobem rozpuštěným ve vodě. Zázvor nakrájejte na nudličky a česnek nasekejte nadrobno.
  2. Teď si připravte omáčku: v misce smíchejte sójovou a ústřicovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, vývar a trochu chilli.
  3. Ve woku nechte rozehřát olej, orestujte na něm zázvor s česnekem a po pár sekundách přidejte krevety. Pak je vyndejte stranou, na wok opět přilijte trochu oleje, orestujte na něm cibuli, potom přidejte růžičky brokolice a osolte. Míchejte, dokud brokolice nezměkne. Směs zalijte připravenou omáčkou a ještě trochou škrobu rozpuštěného ve vodě. Do woku vsypte zpátky krevety, podlijte vývarem, promíchejte a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty