Suroviny
- cibule 1 kus
- vejce 1 kus
- kečup 2 lžíce
- eidam 100 g
- listové těsto 500 g
- sýr typu niva 100 g
- šunkový salám 150 g
- anglická slanina 150 g
- česnek 2 stroužky
- sezamová semínka či kmín 1 dávka
Postup přípravy
Těsto vyválíme a potřeme směsí kečupu a česneku. Poklademe plátky slaniny, posypeme na kostičky nakrájenou cibulí, strouhaným sýrem a Nivou. Opět poklademe uzeninou a potřeme směsí. Zavineme.
Zatočený slaný štrúdl potřeme vajíčkem a posypeme sezamem či kmínem. Pečeme v prudce vyhřáté troubě, pak zmírníme na 150 °C a dopékáme asi tři čtvrtě hodiny dozlatova.
Předkrm
Slaný závin