Postup přípravy
- vejce 1 ks
Předkrm
- šunka 200 g
Postup přípravy
- sýr (strouhaný - volitelné ) None ks
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu a nakrájíme na asi centimetr široké a deset centimetrů dlouhé pásky. Párky omotáme jako kremrole páskem z těsta a položíme na plech. Pak posypeme podle chuti buď solí, nebo kmínem. Výborný je i nastrouhaný sýr. Dáme do trouby a pečeme při 150 až 200 °C (podle typu trouby). Podáváme teplé nebo studené.
Z druhé části těsta vytvoříme kremrolky pomocí formičky. Po upečení plníme pomazánkovým máslem smíchaným s drobně nakrájenou šunkou.
Předkrm
Slané kremrolky
Ingredience:
- 1 pomazánkové máslo (obyčejné)
- 200 g šunky
- 200 g párků
- 1 listové těsto
- 1 vejce
- kmín, sůl nebo strouhaný sýr (na posypání)