Head
- sušenka 2 balení
- smetana 500 ml
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- cukr 2 lžíce
- ovoce 200 g
Postup přípravy
Šlehačku vyšleháme s vanilkovým extraktem a moučkovým cukrem dotuha
Lžíci uschováme
Dno hranaté misky o velikosti zhruba 20 x 30 cm vyskládáme sušenkami
Následuje vrstva šlehačky a vrstva meruněk nebo jiného ovoce, pokrájeného na třímilimetrové plátky
Pak přijdou na řadu opět sušenky, šlehačka, ovoce
Postupujeme stále dokola
Na poslední vrstvu dáme o něco více ovoce
Nad párou rozpustíme máslo, přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání necháme rozpustit
Nakonec vmícháme trochu vysokoprocentní smetany a máme hotovou polevu
Dortík nejlépe chutná po třech až čtyřech hodinách odpočinku v chladu