Domácí vanilková zmrzlina
- smetana 2 ks
- kondenzované mléko 1 ks
- cukr 140 g
- smetana 1 ks
- vanilkový lusk 1 ks
Postup přípravy
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao a lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme na plech s pečicím papírem. Pečeme při vysoké teplotě 5-7 minut. Poté posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladit. Potřeme ušlehanou šlehačkou, smotáme a dáme ztuhnout do chladu.
Na zmrzlinu si ušleháme šlehačku společně s vanilkovým luskem dotuha. Pomalu přidáváme kondenzované mléko, podle toho, jak to chceme sladké. Dáme do mrazáku a po hodině promícháme a necháme dále chladit. Podáváme s roládou.