David Kubricht alias pipMaster

Sendvič s grilovaným roastbeefem a chilli majonézou podle pipMastera

Moje hodnocení
3x

Chystáte se grilovací sezonu zahájit sešlostí s přáteli a nevíte, jaké pohoštění pro ně připravit? Vyzkoušejte bagetu s roastbeefem a pikantní majonézou. Chutná perfektně i za studena a v grilu ji zvládne udělat úplně každý.

5 porcí
60 minut

Roastbeef

Chilli majonéza

K podávání

Hovězí má více bílkovin a méně tuku

Na roastbeef použijte hovězí nízký roštěnec. Vyšší obsah bílkovin, železa nezbytného pro správnou krvetvorbu, zinku, kyseliny listové, vitaminu B12 a optimální obsah tuků v hovězím mase jsou pro udržení zdravého lidského organismu velmi důležité.

Postup přípravy

  1. Roštěnec očistěte od veškerých blan a loje, aby vám maso ve výsledku chutnalo a v grilu se správně udělalo. Očištěné maso vyvažte řeznickým provázkem do válečku, jako když děláte roládu.
  2. Maso důkladně osolte a opepřete ze všech stran. Pod maso vložte potravinářskou fólii a potřete ho dijonskou hořčicí smíchanou s worcesterovou omáčkou a olivovým olejem.
  3. Maso zabalte pevně do potravinářské fólie a dejte odležet alespoň na 24 hodin do lednice. Pokud chcete dosáhnout naprosto dokonalého výsledku, můžete nechat maso naložené dva až tři dny.
  4. Roastbeef připravte v grilu na dřevěné uhlí nebo plyn. Gril rozpalte na 150 °C. Do rozpáleného grilu přidejte pár špalíků ovocného dřeva nebo pelet na zauzení. Grilujte nepřímou metodou, při které maso není v přímém kontaktu s ohněm.
  5. Maso vložte do grilu a nechte ho v něm dělat, dokud nedosáhne 52 °C uvnitř masa. Garantovaného výsledku dosáhnete za pomoci teplotní sondy nebo teploměru.
  6. Mezitím ze všech ingrediencí vymíchejte chilli majonézu. Hotový roastbeef nakrájejte na tenké plátky a zkompletujte do podélně nakrojené bagety nebo mezi dva krajíce kváskového chleba.
  7. Připravenou majonézu namažte na dva plátky chleba, přidejte trochu čerstvého špenátu nebo polníčku, trochu nakrájené šalotky anebo červené cibule a nakládaných okurek pokrájených na plátky. Naskládejte hovězí maso, přiklopte a můžete servírovat.

Masobraní vsadilo na grilování a pipMastera

Každý, kdo se v posledních pěti letech alespoň trochu zajímal o grilování, musel na sociálních sítích narazit na Davida Kubrichta alias pipMastera, pro kterého se grilování stalo naprostou vášní. Jeho videa na YouTube mají dnes celkově 13 milionů zhlédnutí. Každý týden lidem radí, jak udělat něco dobrého na grilu. Nejen krkovičku nebo hovězí steak, ale i žebra, roládu, guláš s knedlíkem či pizzu. I proto se stal tváří letošního Masobraní.

Více informací na www.masobrani.cz

Vyzkoušejte recept na hovězí roastbeef s béarnskou omáčkou podle Zdeňka Pohlreicha

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Kubricht alias pipMaster


Přečtěte si také

Recepty