Suroviny
- vepřové maso 1 kg
- cibule 4 kusy
- kyselé zelí 500 g
- sádlo 2 lžíce
- majoránka 1 špetka
- česnek 2 stroužky
- sojová omáčka 1 lžička
- worchestrová omáčka 1 lžička
- kmín 1 lžička
- mletá sladká červená paprika 1 lžíce
- pálivá paprička 2 kusy
- hladká mouka 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Cibulku osmahneme na sádle do zlatova, přidáme maso nakrájené na kostky a orestujeme je
Dodáme koření, podlijeme vodou a dusíme
Po půl hodině vaření přidáme zelí a vaříme dál
Když je vepřové měkké, zahustíme guláš moukou rozmíchanou ve vodě (nebo ve smetaně) a provaříme
Ochutnáme a dochutíme
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo noky