Suroviny
- quinoa 60 g
- cherry rajčata (rozpůlená) 400 g
- červená cibule (nadrobno nasekaná) 1/2 ks
- okurka (nakrájená na špalíčky) 1 ks
- máta (nasekaná) 30 g
- granátové jablko (čerstvě vyškrábnutá jadérka)
Zálivka
- česnek (rozdrcený) 1 stroužek
- citronová šťáva 15 ml
- červený vinný ocet 10 ml
- mleté nové koření 1 špetka
- med 25 ml
- olivový olej 40 ml
Postup přípravy
- Přelijte quinou vařící vodou a vařte asi 10 minut nebo dokud nebude měkká. Nechte ji okapat, propláchněte studenou vodou, znovu nechte okapat a dejte stranou.
- Česnek, citronovou šťávu, nové koření, med a olivový olej v misce dobře promíchejte.
- Do mísy dejte quinou, okurky, mátu a granátová semínka, promíchejte, přelijte zálivkou. Jemně přendejte do servírovacích misek.