Head
- prsní řízek 750 g
Na nádivku
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Centimetrové plátky uzené kýty z divočáka ohřejeme na rozpáleném másle a snítce rozmarýnu. Masíčko podáváme s čerstvým křenem, brusinkami a toustem. Teplota: 140°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 8Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 1-30 minutRecipe category: předkrm/ opékáníRoláda z téhož velkého ptáka se šťouchanými brambory
postup:
1. Maso naklepeme, osolíme a potřeme česnekem.2. Na nádivku si nakrájíme den staré housky, které namočíme v mléce. Přidáme vyškvařený špek a uzený bůček, rozdrcený česnek, pepř, muškátový květ, 4 vejce a nakonec sýr a hodně nasekané čerstvé petrželky.3. Spojíme nádivku a potřeme maso, které zarolujeme, spíchneme a pečeme pozvolna, přikryté, hodinu a půl v troubě.