Head
- listové těsto 1 kus
Dezert
- vejce 3
Head
- šunka 2 plátky
Dezert
- voda 250 ml
Head
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Předkrm:Rohlíčky se šunkou a sýrem
postup:Na pracovním stole nejprve vyválíme listové těsto a rozkrájíme je na osm trojúhelníků Ze zrajícího sýra nebo nivy okrájíme slupku a nakrájíme jej na kostky. Šunku nakrájíme na proužky tří až čtyřcentimetrové a šest až osm centimetrů dlouhé. Na každý trojúhelník těsta položíme jeden proužek šunky a několik kostek sýra. Těsto srolujeme od nejdelší strany trojúhelníku směrem ke špičce a vytvoříme rohlíčky, které upečeme v rozpálené troubě.