Zelený chřest s vejci a sýrovým chipsem
Zdroj: Klára Michalová
Zelený chřest s vejci a sýrovým chipsem
Zdroj:
Klára Michalová
Sezona chřestu je krátká a pomalu se chýlí ke konci, takže je potřeba si ji ještě pořádně užít! Vyzkoušejte parádní recept pouze ze tří surovin, který vás ale ohromí skvělou chutí a hlavně souhrou struktur. Vespod je totiž křupavá krusta z vypečeného sýra, na ní pak leží svěží zelený chřest a hladivá vejce s tekutým žloutkem. Dokonalá víkendová snídaně nebo lehká večeře!
Postup přípravy
-
Do nepřilnavé pánve dejte rozehřát přepuštěné máslo. Jakmile se rozpustí, poklaďte dno silnějšími plátky tučného sýra.
-
Stonkům chřestu odlomte dřevnaté konce a rozložte je na sýr v jedné vrstvě.
-
Na ně vyklepněte vejce, osolte, opepřete a nechte na mírném až středním ohni péct, až bílek zpevní a sýr zespoda vytvoří zlatou křupavou krustu. Pro urychlení můžete přikrýt poklicí.
-
Přendejte na talíře. Můžete ještě zakápnout bylinkovým olejem (z medvědího česneku nebo klidně bazalkovým).
Zelený chřest s vejci a sýrovým chipsem 2
Zdroj: Klára Michalová
Zelený chřest s vejci a sýrovým chipsem 2
Zdroj:
Klára Michalová