Suroviny
- přepuštěné máslo 1 lžička
- sýr (tučný tvrdý sýr, např. gouda nebo čedar) 4 plátky
- zelený chřest 1/2 svazku (250 g)
- vejce 4 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do nepřilnavé pánve dejte rozehřát přepuštěné máslo. Jakmile se rozpustí, poklaďte dno silnějšími plátky tučného sýra.
- Stonkům chřestu odlomte dřevnaté konce a rozložte je na sýr v jedné vrstvě.
- Na ně vyklepněte vejce, osolte, opepřete a nechte na mírném až středním ohni péct, až bílek zpevní a sýr zespoda vytvoří zlatou křupavou krustu. Pro urychlení můžete přikrýt poklicí.
- Přendejte na talíře. Můžete ještě zakápnout bylinkovým olejem (z medvědího česneku nebo klidně bazalkovým).
Zelený chřest s vejci a sýrovým chipsem 2 Zdroj: Klára Michalová