Zelený chřest s vejci a sýrovým chipsem

Moje hodnocení
10x

Sezona chřestu je krátká a pomalu se chýlí ke konci, takže je potřeba si ji ještě pořádně užít! Vyzkoušejte parádní recept pouze ze tří surovin, který vás ale ohromí skvělou chutí a hlavně souhrou struktur. Vespod je totiž křupavá krusta z vypečeného sýra, na ní pak leží svěží zelený chřest a hladivá vejce s tekutým žloutkem. Dokonalá víkendová snídaně nebo lehká večeře!

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do nepřilnavé pánve dejte rozehřát přepuštěné máslo. Jakmile se rozpustí, poklaďte dno silnějšími plátky tučného sýra.
  2. Stonkům chřestu odlomte dřevnaté konce a rozložte je na sýr v jedné vrstvě.
  3. Na ně vyklepněte vejce, osolte, opepřete a nechte na mírném až středním ohni péct, až bílek zpevní a sýr zespoda vytvoří zlatou křupavou krustu. Pro urychlení můžete přikrýt poklicí.
  4. Přendejte na talíře. Můžete ještě zakápnout bylinkovým olejem (z medvědího česneku nebo klidně bazalkovým).

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty