redakce Prima FRESH

Zeleninové hot dogy z mrkve a kapustový salát s fazolemi

Moje hodnocení
8x

Dvojitá americká inspirace tentokrát v mnohem pestřejší podobě – i skalní příznivci párků budou nejprve překvapeni a pak zcela unešeni famózními možnostmi takto připravené mrkve! A klasický zelný coleslaw se dostane díky příbuzné kapustě také do úplně jiných chuťových vztahů.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V silnostěnném plochém kastrolu vařte mrkve, javorový sirup, nálev a asi 240 ml vody na středním stupni asi 10 minut pod pokličkou. Pak pokličku sundejte, snižte teplotu a za občasného potřesení kastrolem vařte tak dlouho, až se tekutina odpaří a mrkve budou hezky obalené lepkavou šťávou. Bude to trvat několik minut.
  2. Mezitím na salát prošlehejte med, sůl, pepř, polovinu majonézy a 3 lžíce limetové šťávy ve velké míse dohladka. Část cibule nakrájejte na co nejjemnější plátky. Přidejte do mísy spolu s najemno pokrájenými listy kapusty, fazolemi a asi třetinou lístků koriandru. Promíchejte.
  3. Rozehřejte si venkovní gril, gril v troubě nebo grilovací pánev na střední teplotu a ogrilujte mrkve, až zhnědnou a trochu se připečou, asi 2 minuty z každé strany. Dejte stranou.
  4. Nasucho opečte pečivo, až zezlátne, asi půl minuty. Zbylou cibuli nakrájejte na jemné plátky a zbylou majonézu a limetovou šťávu promíchejte.
  5. Do každé žemle dejte po 2 mrkvích v opačné poloze, zakápněte ochucenou majonézou, posypte cibulkou a lístky koriandru. Podávejte se kapustovým salátem.

PRIMA TIP: Glazované mrkve, které se svou chutí řadí mezi labužnické kousky, i salát si můžete připravit až 2 dny předem, uchovejte je v ledničce ve vzduchotěsné nádobě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty