návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Zelené rizoto s chřestem, špenátem a bylinkami

4 porce
do 1 hodiny
Zelené rizoto s chřestem, špenátem a bylinkami
Autor: Marek Kučera Zelené rizoto s chřestem, špenátem a bylinkami
Tento pokrm je přímo esencí jara na talíři. Spojení lahůdkového zeleného chřestu se zemitou chutí špenátu a čerstvými bylinkami povýší dotek svěžího citronu na vrchol jarního menu. Servírujte jako bezmasé hlavní jídlo nebo jako přílohu k bělomasým rybám.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Polovinu listů petržele a estragonu nakrájejte nadrobno. Připravte si velkou mísu s ledovou vodou. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu a vsypte do ní zbylé listy petržele, estragonu, špenát a zelenou část jarních cibulek. Povařte 30 vteřin, děrovanou naběračkou přesuňte do ledové lázně a nechte zcela vychladnout. Listy pak sceďte a rozmixujte je s asi půl hrnkem teplého vývaru.
  2. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte olej, přidejte česnek a nakrájenou bílou část cibulky a smažte asi 1 minutu. Poté vsypte propláchnutou rýži a promíchejte ji, aby se obalila olejem, a asi 3 minuty za stálého míchání restujte.
  3. Plamen snižte na minimum. Po částech přilévejte do rýže horký vývar a vždy počkejte, až se předchozí dávka vsákne. Mezitím krátce povařte očištěný chřest ve vroucí osolené vodě, aby zvláčněl, ale zůstal na skus pevný (zhruba 3 minuty).
  4. Až bude rýže měkká, ale na skus ještě trochu pevná, sejměte ji z plamene a promíchejte s rozmixovanými zelenými listy, citronovou kůrou, nakrájenými zbylými listy petržele a estragonu a rizoto podle chuti osolte a opepřete. Podávejte ho s chřestem.
Reklama

Zelené rizoto s chřestem, špenátem a bylinkami  Foto: Zelené rizoto s chřestem, špenátem a bylinkami; foto: Marek Kučera

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama