zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Zapečené cibule plněné sýrem gouda
Autor: Regionální potravina Zapečené cibule plněné sýrem gouda

Zapečené cibule plněné sýrem gouda

Hodnoceno: 3x
O tomto pokrmu si dovolíme tvrdit, že představuje zajímavou alternativu francouzské cibulačky. Pokud tedy milujete tuto polévku, jednoznačně vás zaujmou i cibule plněné goudou. Nesmí chybět ani zeleninový vývar a bílé víno. Podmínkou chutného receptu je ovšem volba surovin. Zkuste preferovat lokální.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Malý pekáč vytřete máslem. 
  2. Zeleninový vývar přiveďte k varu, přidejte víno a provařte.
  3. Cibule oloupejte, rozřízněte podélně a opatrně sundejte 3 vrstvy. Vnější vrstvy cibule vložte do vroucího vývaru a vařte 3–4 minuty. Vytáhněte a nechte vychladnout.
  4. Připravte náplň. Rajčata nastrouhejte na hrubém struhadle, většinu slupky, která zůstane, vyhoďte. Přidejte strouhanku, najemno nasekaný česnek, nasekanou petrželku, nakrájenou jarní cibulku, sůl, pepř a 90 g goudy nastrouhané najemno. Vše promíchejte.
  5. Každou vrstvu cibule naplňte směsí a utáhněte. Cibule skládejte do pekáče vedle sebe. Podlijte trochou vývaru a pečte 40 minut.
  6. Po 40 minutách vytáhněte a zastrouhejte zbylou goudou a pečte dalších 10 minut. 

PRIMA TIP: V tomto receptu bude hlavní hvězdou geniální sýr naprosto fenomenální chuti, a to Ovčí gouda archivní sýr ze Statku Horní Dvorce v jižních Čechách. Jedná se o polotvrdý sýr, který se vyrábí speciální ruční technologií ze 100% ovčího mléka. Poté poměrně dlouho zraje, díky čemuž se může pyšnit plnou, ostrou a aromatickou chutí a vůní. Tato pochoutka byla vloni oceněna Regionální potravinou v Jihočeském kraji.

Zapečené cibule plněné sýrem gouda
Autor: Regionální potravina Zapečené cibule plněné sýrem gouda
Zapečené cibule plněné sýrem gouda
Autor: Regionální potravina Zapečené cibule plněné sýrem gouda

reklama

Související témata: cibule , gouda , bez masa , Malá jídla