Koláč je velmi jednoduchý a velmi rychlý. Pokud nemáte na chatě troubu na pečení, klidně ho upečte v remosce. Do koláče se dá použít jakékoliv ovoce, jednoduše obejděte zahradu... :)
1 porce
60 minut
Suroviny
Zakysaná smetana
200 ml
polohrubá mouka
200 g
cukr krupice
100 g
Vejce
1 ks
Olej
100 ml
prášek do pěciva
1 lžička
letní ovoce (jahody, borůvky, černý a červený rybíz, maliny)
1 talíř
cukr na posypání
Na drobenku
polohrubá mouka
3 lžíce
cukr moučka
2 lžíce
Máslo
2 lžíce
Postup přípravy
V míse smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidejte smetanu, olej a vejce a důkladně rozmíchejte. Směs zpracujte na tekuté těsto.
Suroviny na drobenku zpracujte v menším talířku.
Těsto vylijte do předem vymazané a moukou vysypané remosky (průměr cca 26 cm). Na těsto poklaďte očištěné a nakrájené ovoce a posypte drobenkou.
V remosce pečte zhruba 40–45 minut. Jestli je koláč upečený, poznáte podle toho, že do něj zapíchnete špejli a těsto se na špejli nelepí.
Koláč nechte lehce vychladnout a opatrně překlopte na talíř. Posypte cukrem a podávejte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.