Suroviny
- vepřové kotlety 4 ks (jeden cca 300 g)
- slunečnicový olej 1 lžíce
Marináda
- omáčka Sriracha 1 lžička
- česnek (prolisovaný) 2 stroužky
- limetková šťáva 1
- rybí omáčka 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- hnědý cukr 1 a 1/2 lžíce
- citronová tráva (nakrájená na cm kousky) 1 stonek
Postup přípravy
- Ingredience na marinádu vložte do velkého igelitového pytlíku se zipem a promasírujte, aby se vše dobře propojilo. (Pokud pytlík nemáte, použijte větší mísu.)
- Přidejte do pytlíku kotlety a promasírujte, aby byly dostatečně pokryté marinádou. Marinujte v lednici alespoň 4, nejlépe 24 hodin.
- Potřete připravený gril olejem a rozpalte. Vepřové vyndejte z marinády.
- Maso grilujte z každé strany asi 2 minuty, dokud nebude dostatečně propečené (záleží na tloušťce masa).
- Sundejte z grilu, přendejte na talíř a zakryjte alobalem. Před podáváním nechte odpočinout asi 5 minut.