Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami s medem a hořčicí

4–6 porce
do 1 hodiny
Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami s medem a hořčicí
Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami s medem a hořčicí Autor: archiv Prima
V prvním díle své kulinární show nám Karolína, domácí kuchařka, předvedla recept na lahodnou uzenou pečeni s krustou z medu a balzamikového octa. Jako přílohu zvolila růžičkovou kapustičku s medem a hořicí. Vyzkoušíte?
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Do pekáčku nalijeme dvě lžíce oleje, pokrájíme cibulky na půlkroužky, poklademe na maso a podlijeme bílým vínem. Dáme si maso předehřát na chvíli do trouby.
  2. Mezitím připravíme směs na krustičku: v hrnku promícháme med, balzamikový ocet, hořčici, sůl a pepř. Maso po chvilce vyjmeme a potřeme první polovinou medové směsi a dáme péct na 30 minut. Během pečení několikrát maso pečlivě podlijeme vypečenou tekutinou.
  3. Po 30 minutách maso vytáhneme z trouby a potřeme druhou polovinou směsi. Dáme péct na dalších 15 minut (již nepodléváme), aby se vytvořila hezká krusta.
  4. Na másle zpěníme cibuli nakrájenou najemno, přidáme očištěné kapustičky překrájené na půlky, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli a muškátový oříšek, med a hořčici a dusíme doměkka (doba záleží na velikosti, ale obecně se dá říct, že by neměla být delší než 10 minut, protože pak by kapustičky snadno ztratily barvu a pevnost).
  5. Uzenou pečínku servírujeme společně s kapustičkami, zdobíme vypečenou cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama