Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou
Zdroj: archiv receptyschuti.cz
Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou
Zdroj:
archiv receptyschuti.cz
Nová variace na oblíbený dort Míša s kakaovým korpusem, tvarohovou náplní a čokoládovou polevou doplňuje svěží jahodová omáčka. Než budou k mání české jahody s plnou chutí, použijte klidně jahody mražené.
Postup přípravy
-
Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte pevný sníh. Žloutky vyšlehejte s olejem a cukrem do pěny. Přidejte prosátou mouku, kypřicí prášek a kakao. Přidejte vyšlehané bílky a opatrně vše promíchejte.
-
Dortovou formu vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Do formy vlijte připravené těsto a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15–20 minut. Upečený korpus nechte ve formě vychladnout.
-
Máslo rozpusťte a postupně ho zašlehejte do tvarohu. Přidejte cukr a vše promíchejte. Tvarohový krém navrstvěte na vychladlý korpus.
-
Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a potřete s ní tvarohovou náplň.
-
Hotový dort dejte do lednice vychladit (nejlépe přes noc).
-
Jahody nechte rozmrazit, přidejte 2 lžíce cukru a rozmixujte dohladka.
-
Dortík nakrájejte, naservírujte na talíř, přelijte jahodovou omáčkou a podávejte.
Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou 2
Zdroj: archiv receptyschuti.cz
Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou 2
Zdroj:
archiv receptyschuti.cz