reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou
Autor: archiv receptyschuti.cz Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou

Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou

Hodnoceno: 3x
Nová variace na oblíbený dort Míša s kakaovým korpusem, tvarohovou náplní a čokoládovou polevou doplňuje svěží jahodová omáčka. Než budou k mání české jahody s plnou chutí, použijte klidně jahody mražené.
do 1 hodiny
12 porcí

reklama

reklama

Suroviny (12 porcí)

Korpus:

Poleva:

Omáčka:

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte pevný sníh. Žloutky vyšlehejte s olejem a cukrem do pěny. Přidejte prosátou mouku, kypřicí prášek a kakao. Přidejte vyšlehané bílky a opatrně vše promíchejte.
  2. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Do formy vlijte připravené těsto a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15–20 minut. Upečený korpus nechte ve formě vychladnout.
  3. Máslo rozpusťte a postupně ho zašlehejte do tvarohu. Přidejte cukr a vše promíchejte. Tvarohový krém navrstvěte na vychladlý korpus.
  4. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a potřete s ní tvarohovou náplň.
  5. Hotový dort dejte do lednice vychladit (nejlépe přes noc).
  6. Jahody nechte rozmrazit, přidejte 2 lžíce cukru a rozmixujte dohladka.
  7. Dortík nakrájejte, naservírujte na talíř, přelijte jahodovou omáčkou a podávejte.
Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou
Autor: archiv receptyschuti.cz Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou

reklama

Související témata: Sladké