archiv receptyschuti.cz

Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou

Moje hodnocení
3x

Nová variace na oblíbený dort Míša s kakaovým korpusem, tvarohovou náplní a čokoládovou polevou doplňuje svěží jahodová omáčka. Než budou k mání české jahody s plnou chutí, použijte klidně jahody mražené.

12 porcí
60 minut

Korpus

  • polohrubá mouka 4 lžíce
  • vejce 4 ks
  • kakao 2 lžíce
  • kypřicí prášek 1 lžička
  • olej 2 lžíce
  • cukr moučka 4 lžíce

Náplň

  • polotučný tvaroh 700 g
  • cukr (dle chuti)
  • máslo 200 g

Poleva

  • hořká čokoláda 100 g
  • máslo 50 g

Omáčka

  • jahody (např. mražené Dione) 200 g
  • cukr 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte pevný sníh. Žloutky vyšlehejte s olejem a cukrem do pěny. Přidejte prosátou mouku, kypřicí prášek a kakao. Přidejte vyšlehané bílky a opatrně vše promíchejte.
  2. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Do formy vlijte připravené těsto a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15–20 minut. Upečený korpus nechte ve formě vychladnout.
  3. Máslo rozpusťte a postupně ho zašlehejte do tvarohu. Přidejte cukr a vše promíchejte. Tvarohový krém navrstvěte na vychladlý korpus.
  4. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a potřete s ní tvarohovou náplň.
  5. Hotový dort dejte do lednice vychladit (nejlépe přes noc).
  6. Jahody nechte rozmrazit, přidejte 2 lžíce cukru a rozmixujte dohladka.
  7. Dortík nakrájejte, naservírujte na talíř, přelijte jahodovou omáčkou a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv receptyschuti.cz


Přečtěte si také

Recepty