Korpus
- polohrubá mouka 4 lžíce
- vejce 4 ks
- kakao 2 lžíce
- kypřicí prášek 1 lžička
- olej 2 lžíce
- cukr moučka 4 lžíce
Náplň
- polotučný tvaroh 700 g
- cukr (dle chuti)
- máslo 200 g
Poleva
- hořká čokoláda 100 g
- máslo 50 g
Omáčka
- jahody (např. mražené Dione) 200 g
- cukr 2 lžíce
Postup přípravy
- Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte pevný sníh. Žloutky vyšlehejte s olejem a cukrem do pěny. Přidejte prosátou mouku, kypřicí prášek a kakao. Přidejte vyšlehané bílky a opatrně vše promíchejte.
- Dortovou formu vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Do formy vlijte připravené těsto a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15–20 minut. Upečený korpus nechte ve formě vychladnout.
- Máslo rozpusťte a postupně ho zašlehejte do tvarohu. Přidejte cukr a vše promíchejte. Tvarohový krém navrstvěte na vychladlý korpus.
- Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a potřete s ní tvarohovou náplň.
- Hotový dort dejte do lednice vychladit (nejlépe přes noc).
- Jahody nechte rozmrazit, přidejte 2 lžíce cukru a rozmixujte dohladka.
- Dortík nakrájejte, naservírujte na talíř, přelijte jahodovou omáčkou a podávejte.
Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou 2 Zdroj: archiv receptyschuti.cz