Pro někoho možná netradiční kombinace sladkého melounu s olivami, cibulí a slaným sýrem. Věřte ale, že se jedná o jedinečnou osvěžující lahůdku.
6 porcí
30 minut
Suroviny
vodní meloun bez pecek
1/2 ks
červená cibule
1 ks
sýr Feta
200 g
černé olivy
100 g
extra panenský olivový olej
3 lžíce
čerstvá bazalka
3 snítky
čertsvý baby špenát (nemusí být)
1 hrst
Sůl
čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Meloun nakrájejte na plátky, odstraňte semínka, pokrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte na tenké proužky nakrájenou cibuli, kostičky sýra a rozpůlené olivy. Osolte, opepřete a smíchejte s olivovým olejem.
Dobře vychlaďte a před podáváním posypte sekanou bazalkou a lístky špenátu.