Knedlíčky
- vejce 2 ks
- máslo (změklé) 50 g
- měkký tvaroh (jemný plnotučný) 250 g
- polohrubá mouka 200–250 g
- moučkový cukr 1 lžíce
- sůl špetka
Krém
- jahody (čerstvé ) 250 g + na ozdobu
- měkký tvaroh 250 g
- mléko 100 ml
Postup přípravy
- Do mísy, ve které budete hnětat těsto nasypte měkké máslo.
- Přidejte vejce a vše důkladně prošleháme.
- Dále si odvažte mouku a postupně zapracujte do těsta. V této fázi bude těsto už hustší.
- Ještě přidejte špetku soli, tvaroh a nakonec moučkový cukr.
- Těsto bude lepkavé, proto si nasypte mouku na vál a teprve na mouku položte těsto.
- Mouku už nezapracovávejte do těsta, jen dokola obalte. Nyní je důležité si pomoučit ruce.
- Ukrojte si kousek těsta (já dělám vždy 20 g knedlíčky) a uválejte kuličku.
- Klaďte opět na pomoučený vál. Nyní si dejte vařit vodu. Jakmile bublá, tak do ní vložte knedlíčky.
- Ty se budou vařit cca 3-5 minut. Poznáte, že jsou hotové tak, že vyplavou na povrch.
- Přeceďte, přidejte lžičku másla a promíchejte. Máslo se obalí po povrchu knedlíčků a ty se neslepí k sobě.
- Teď se vrhněte na přípravu omáčky. Do mixéru vložte očištěné jahody. A rozmixujte do hladkého smoothie.
- Zvlášť do misky si vložte tvaroh, trochu mléka a rozmíchejte.
- A můžete servírovat. Na talíř nalijte omáčku z čerstvých jahod. Přidejte omáčku z tvarohu a vložte knedlíčky.
- Posypte kousky jahod a popřípadě mátou a můžete podávat.
Vyzkoušejte také jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE