reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Tvarohové knedlíčky plněné čokoládovou pralinkou
Autor: Velká knedlíková kuchařka Tvarohové knedlíčky plněné čokoládovou pralinkou

Tvarohové knedlíčky plněné čokoládovou pralinkou

Hodnoceno: 5x
Tvarohové knedlíky nemusí být jen s ovocem, pralinková náplň z nich dělá luxusní dezert, famózní sladkou tečku, která okouzlí všechny hosty. Na první sousto stěží zapomenou – jemný hedvábný obal se postupně plní rozpuštěnou čokoládou. Slast, které neodoláte. Naštěstí je příprava báječně jednoduchá a rychlá.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Smíchejte ho s tvarohem, žloutkem, cukrem a špetkou soli. Postupně přisypávejte krupičku a vypracujte hladké pevné těsto. V hrnci uvařte 3 l osolené vody. 
  2. Rozdělte těsto na 12 kousků a z každého vyválejte 3mm placičku. Do středu vložte pralinku a pečlivě ji zabalte do těsta. Spoje pevně přimáčkněte, aby se nerozlepily.
  3. Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě 5–8 minut, až vyplavou na hladinu. 
  4. Uvařené knedlíčky vyjměte a ještě horké obalte v drcených piškotech s cukrem. Ihned podávejte.  

PRIMA TIP: Nejzábavnější na pralinkových knedlíčkách je tekutá čokoláda uvnitř. Proto až je uvaříte, nenechte je dlouho čekat a hned s nimi na talíř, aby čokoláda nezatuhla. Také nejsou moc vhodné pro opětovné ohřívání. Když je nebudete chtít podávat rovnou, raději je v syrovém stavu uložte do uzavíratelné nádoby a až do vaření uchovejte v lednici.

Tvarohové knedlíčky plněné čokoládovou pralinkou
Autor: Velká knedlíková kuchařka Tvarohové knedlíčky plněné čokoládovou pralinkou

reklama

Velká knedlíková kuchařka
Veletucet knedlíků v české kuchyni

Tradiční a stále oblíbená příloha masa a omáček kraluje české kuchyni i v 21. století posedlém štíhlou linií. Knedlíky tvoří nedílnou součást naší historie, ale nejen naší, jak ukazuje tahle kuchařka. Přináší klasické recepty na knedlíky z celého světa, od Ameriky po Asii, na sladké i slané kousky, přílohové, v hlavní roli i do polévky. Ukazuje, že knedlíky si zaslouží zvláštní pozornost a nemusí být nutně jen nudné a těžké. 

Vydává nakladatelství Došel karamel.