redakce Prima FRESH

Tvarohové knedlíčky plněné čokoládovou pralinkou

Moje hodnocení
10x

Tvarohové knedlíky nemusí být jen s ovocem, pralinková náplň z nich dělá luxusní dezert, famózní sladkou tečku, která okouzlí všechny hosty. Na první sousto stěží zapomenou – jemný hedvábný obal se postupně plní rozpuštěnou čokoládou. Slast, které neodoláte. Naštěstí je příprava báječně jednoduchá a rychlá.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Smíchejte ho s tvarohem, žloutkem, cukrem a špetkou soli. Postupně přisypávejte krupičku a vypracujte hladké pevné těsto. V hrnci uvařte 3 l osolené vody.
  2. Rozdělte těsto na 12 kousků a z každého vyválejte 3mm placičku. Do středu vložte pralinku a pečlivě ji zabalte do těsta. Spoje pevně přimáčkněte, aby se nerozlepily.
  3. Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě 5–8 minut, až vyplavou na hladinu.
  4. Uvařené knedlíčky vyjměte a ještě horké obalte v drcených piškotech s cukrem. Ihned podávejte.

PRIMA TIP: Nejzábavnější na pralinkových knedlíčkách je tekutá čokoláda uvnitř. Proto až je uvaříte, nenechte je dlouho čekat a hned s nimi na talíř, aby čokoláda nezatuhla. Také nejsou moc vhodné pro opětovné ohřívání. Když je nebudete chtít podávat rovnou, raději je v syrovém stavu uložte do uzavíratelné nádoby a až do vaření uchovejte v lednici.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty