Suroviny
- máslo 40 g
- měkký tvaroh (z alobalu) 250 g
- žloutek 1 ks
- moučkový cukr 1 lžička
- dětská krupička 120 g
- čokoláda (kulaté pralinky z kvalitní čokolády) 12 ks
- piškoty (drcené piškoty s moučkovým cukrem na posypání)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Smíchejte ho s tvarohem, žloutkem, cukrem a špetkou soli. Postupně přisypávejte krupičku a vypracujte hladké pevné těsto. V hrnci uvařte 3 l osolené vody.
- Rozdělte těsto na 12 kousků a z každého vyválejte 3mm placičku. Do středu vložte pralinku a pečlivě ji zabalte do těsta. Spoje pevně přimáčkněte, aby se nerozlepily.
- Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě 5–8 minut, až vyplavou na hladinu.
- Uvařené knedlíčky vyjměte a ještě horké obalte v drcených piškotech s cukrem. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Nejzábavnější na pralinkových knedlíčkách je tekutá čokoláda uvnitř. Proto až je uvaříte, nenechte je dlouho čekat a hned s nimi na talíř, aby čokoláda nezatuhla. Také nejsou moc vhodné pro opětovné ohřívání. Když je nebudete chtít podávat rovnou, raději je v syrovém stavu uložte do uzavíratelné nádoby a až do vaření uchovejte v lednici.