Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tvarohové knedlíčky plněné čokoládovou pralinkou
Suroviny (4 porce)
- máslo 40 g
- měkký tvaroh (z alobalu) 250 g
- žloutek 1 ks
- moučkový cukr 1 lžička
- sůl 1 špetka
- krupička 120 g
- kulaté pralinky z kvalitní čokolády 12 ks
- drcené piškoty s moučkovým cukrem na posypání
Postup
- Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Smíchejte ho s tvarohem, žloutkem, cukrem a špetkou soli. Postupně přisypávejte krupičku a vypracujte hladké pevné těsto. V hrnci uvařte 3 l osolené vody.
- Rozdělte těsto na 12 kousků a z každého vyválejte 3mm placičku. Do středu vložte pralinku a pečlivě ji zabalte do těsta. Spoje pevně přimáčkněte, aby se nerozlepily.
- Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě 5–8 minut, až vyplavou na hladinu.
- Uvařené knedlíčky vyjměte a ještě horké obalte v drcených piškotech s cukrem. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Nejzábavnější na pralinkových knedlíčkách je tekutá čokoláda uvnitř. Proto až je uvaříte, nenechte je dlouho čekat a hned s nimi na talíř, aby čokoláda nezatuhla. Také nejsou moc vhodné pro opětovné ohřívání. Když je nebudete chtít podávat rovnou, raději je v syrovém stavu uložte do uzavíratelné nádoby a až do vaření uchovejte v lednici.
Velká knedlíková kuchařka
Tradiční a stále oblíbená příloha masa a omáček kraluje české kuchyni i v 21. století posedlém štíhlou linií. Knedlíky tvoří nedílnou součást naší historie, ale nejen naší, jak ukazuje tahle kuchařka. Přináší klasické recepty na knedlíky z celého světa, od Ameriky po Asii, na sladké i slané kousky, přílohové, v hlavní roli i do polévky. Ukazuje, že knedlíky si zaslouží zvláštní pozornost a nemusí být nutně jen nudné a těžké.
Vydává nakladatelství Došel karamel.