Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tuňákové placičky s tzatziki
Rybí karbanátky jsou skvělý způsob, jak nenásilně dostat zdravé rybí maso do dětského jídelníčku. Ale zdaleka to není jen dětské jídlo. Tyhle chutěmi nabité placičky jsou skvělé i jako chuťovka na večírek nebo zdravá rodinná večeře.
do 1 hodiny
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
Na placičky:
- Tuňák 3 plechovky
- cizrna z plechovky 200 g
- čerstvý koriandr 1/4 hrnku
- feta sýr 100 g
- šťáva a kůra z 1 citronu
- jarní cibulky 6 ks
- škrobová moučka 4 lžičky
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- olej na smažení
Na tzatziki:
- salátová okurka 1/2 ks
- Řecký jogurt 250 ml
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Při podávání:
- pita chléb 4 ks
- zelený salát
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Placičky: Tuňáka nechte důkladně odkapat a smíchejte ho se všemi ingrediencemi kromě oleje.
- Ze směsi udělejte stejně velké koule a rozmáčkněte je na placky. Nechte je pár minut odpočívat v lednici.
- Rozehřejte na pánvi olej a osmažte na něm placičky dozlatova. Dejte stranou.
- Tzatziki: Smíchejte nastrouhanou okurku s jogurtem a ochuťte solí a pepřem.
- Podávání: Pita chleby naplňte tuňákovými placičkami, salátovým listem a trochou tzatziky.
Tuňákové placičky s tzatziki Foto: isifa.com