reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Těstoviny se salsicciou
Autor: Cat & Cook Těstoviny se salsicciou

Těstoviny se salsicciou a červenou čekankou

Hodnoceno: 6x
Přemýšlíte nad novými recepty s těstovinami? Třeba taková salsiccia je famózní volbou, kterou vám rozhodně doporučujeme.
do 30 minut
2–3 porce

reklama

Receptů na těstoviny není nikdy dost! S tím budete jistě souhlasit. Rozhodně si nezapomeňte pročíst náš speciál s těstovinami penne, který je plný naprostých hitů.

reklama

Postup

  1. Salsicciu vyndejte z lednice i obalu minimálně 1 hodinu před přípravou. Pořádně ji promněte mezi prsty, aby se trochu rozdrobila.
  2. Parmazán nastrouhejte najemno (nikdy nekupujte již strouhaný, protože je vyschlý a vyčpělý).
  3. Do velkého hrnce dejte vařit studenou vodu. Při vaření těstovin dodržujte 2 zásady – velké množství vody a soli. Pokud budete vařit pastu v malém množstvím vody, těstoviny se rozvaří. Zároveň je potřeba vodu osolit tak, aby byla slaná jako mořská voda (dejte tak 1 lžíci soli).
  4. Těstoviny vložte do vroucí vody a vařte na skus. Pozor, těstoviny vkládejte do vody v době, kdy bude salsiccia orestovaná dozlatova, aby vám to vše časově vyšlo. Zda jsou těstoviny al dente, poznáte tak, že mají uprostřed světlou čárku/tečku (podle druhu). Takto uvařené těstoviny mají mnohem nižší glykemický index a jsou tak pro tělo mnohem lépe stravitelné. 
  5. Šalotku nakrájejte najemno, čekanku rozdělte na listy a ty překrojte příčně na poloviny nebo třetiny (podle velikosti).
  6. Pánev rozehřejte nasucho a přidejte 4 lžíce oleje. Přidejte šalotku a restujte ji, dokud se nerozvoní, bude to trvat asi 1 minutu.
  7. Poté přidejte čekanku, osolte a opepřete. Restujte na vysokém plameni asi 3 minuty a poté snižte teplotu. Pomalu karamelizujte asi 10–15 minut. Pokud bude potřeba, přilijte trochu oleje.
  8. Poté vypněte plamen a přikryjte pokličkou.
  9. Mezitím na vyšším plameni rozehřejte další hlubší pánev/nepřilnavý hrnec nasucho a přidejte 2 lžíce oleje. Do pánve vložte salsicciu.
  10. Rozdrobte ji pomocí vařečky nebo třeba mačkadla na brambory, tím to jde skvěle. Až bude maso orestované dozlatova, snižte plamen, přidejte tymián a nechte pomalu restovat asi 10 minut.
  11. Po této době k salsiccii přidejte čekanku se šalotkou s co nejmenším množstvím oleje a zalijte smetanou.
  12. Promíchejte a přidejte těstoviny rovnou z vody. Vůbec nevadí, že se trocha vody dostane do pánve, protože omáčku trochu zahustí a zároveň jí dodá lesk. Nechte společně provařit, aby se chutě spojily.
  13. Přidejte sýr a míchejte, dokud se parmazán nespojí s omáčkou a nevznikne lahodně krémová konzistence. Pokud bude třeba, dochuťte pepřem a solí.
Těstoviny se salsicciou
Autor: Cat & Cook Těstoviny se salsicciou

Cat & Cook 2
Ivana Jindřichová

Druhá kuchařka známé blogerky Cat & Cook volně navazuje na první díl a představuje nové recepty i novou kočku – Miňonku, která v kuchyni Ivany Jindřichové zaujala místo po nemocné Mindě. Barevné fotky s čtyřnohou fešandou, záplava květin a lahodná jídla, které zvládnete podle podrobného popisu uvařit hned napoprvé, zůstávají jako poznávací znamení. Ivana se opět vydala i do světa a kromě oblíbených českých pokrmů si můžete uvařit i klasické recepty mezinárodní kuchyně. Stěžejní linku tvoří roadtrip po Itálii, ale nakouknete i na další kontinenty. 
Kuchařku koupíte pouze přes eshop https://shop.catandcook.cz/

reklama

reklama