reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Těstoviny s tuňákem a cuketou
Autor: isifa.com Těstoviny s tuňákem a cuketou

Těstoviny s tuňákem a cuketou

Hodnoceno: 0x
Přidání soli do lilku pomůže vytáhnout trochu hořkosti. Nasolený lilek nechte stát alespoň 10 minut, než ho propláchnete pod tekoucí studenou vodou. Pěkně ho v papírové utěrce proklepejte, aby se osušil.
do 1,5 hodiny
4-6 porce

reklama

Suroviny (4-6 porce)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vymazejte zapékací mísu. Připravte si hrnec s velkým množstvím vroucí vody. Přidejte sůl a těstoviny a rychle vařte asi 10 minut doměkka. Nechte okapat a dejte stranou.
  2. Omáčka: Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opékejte na něm nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a cuketky. Lilek (nakrájený na kostičky a osolený) osušte papírovou utěrkou a přidejte do cibulové směsi. Opékejte asi 5 minut, dokud lilek nezhnědne. Přidejte trochu oleje, bude-li potřeba.
  3. Rozmíchejte sušenou omáčku s mlékem do konzistence hladké kaše a přidejte k zelenině. Přidejte tuňáka a těstoviny a přiveďte do varu. Vařte 5 minut, za občasného promíchání. Sundejte s plotny, přidejte sýr a ochuťte solí a pepřem.
  4. Směs přendejte do zapékací mísy a v troubě pečte asi 20 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý. Ozdobte bazalkou a podávejte teplé.

Těstoviny s tuňákem a cuketou Foto:

Těstoviny s tuňákem a cuketou, foto: isifa.com

reklama