Suroviny
Postup přípravy
- Oloupaný chřest spařte ve vroucí vodě cca 1 minutu a poté ho vložte do studené vody.
- Pancettu upečte v troubě na pečicím papíru dozlatova.
- Mezitím vařte vejce po dobu cca 3 minut. Vložte je do hrnce s lehce vroucí vodou a kapkou octa, resp. do víru, který předtím ve vodě roztočte. Žloutek tak obalí bílek.
- Spařený chřest a pinie zprudka opečte na pánvi dozlatova.
- Ke konci přidejte máslo a nasekanou petrželku. Naservírovaný salát posypte řeřichou.
- Můžete podávat s bramborovou kaší.
Tip sommeliera: „Rulandské bílé Pavlov 2018 pozdní sběr je víno plné květinových a ovocných vůní, má vyvážený poměr zbytkového cukru, kyselin a také středně plnou chuť. V kombinaci s tímto pokrmem to bude velké překvapení,“ radí sommelier Petr Mašek.
Teplý salát s grilovaným chřestem, pošírovaným vejcem a pancettou 2 Zdroj: se souhlasem Osobní vinotéky
Teplý salát s grilovaným chřestem, pošírovaným vejcem a pancettou 2 Zdroj: se souhlasem Osobní vinotéky