Osobní vinotéka

Tataki z lososa s avokádem, bílou ředkví a salátem z pšeničných nudlí s koriandrem

Moje hodnocení
15x

Tataki je úprava masa nebo ryby, která se nejprve zprudka a krátce opeče a poté se marinuje. Nakrájená se pak podává v podstatě zasyrova. V Japonsku se takto upravují ryby v nejvyšší sushi kvalitě a špičkové hovězí steaky wagyu. Tento luxusní předkrm ale hravě zvládnete i v našich končinách!

4 porce
30 minut
japonská

Suroviny

Ponzu omáčka

K podávání

Dresink na nudle

Postup přípravy

  1. Filet z lososa vcelku zprudka opečte ze všech stran a následně ho nechte marinovat v připravené omáčce ponzu (směs sójové omáčky, limetové šťávy, třtinového cukru a rýžového octa), nejlépe přes noc.
  2. Nudle uvařte dle návodu na obalu, sceďte, lehce prolijte sezamovým olejem (neproplachujte studenou vodou) a nechte vychladnout.
  3. Sójovou, sweet chilli a ústřicovou omáčku spolu se sezamovým olejem přiveďte k varu a vzniklým dresinkem zalijte již vychladlé nudle. Přidejte nasekaný koriandr, pokrájenou jarní cibulku a mungo klíčky.
  4. Podávejte s lososem nakrájeným na tenké plátky, s kousky avokáda a julienne nudličkami z bílé ředkve.

Tip sommeliera: „Tato neobvyklá metoda přípravy lososa si vyžaduje komplexní víno, které disponuje výrazným ovocným aroma se silnými tóny zralého angreštu a černého bezu. Víno Mikulov Sommelier Club Sauvignon 2019 pozdní sběr je plné, šťavnaté víno s dlouhou dochutí, harmonií a znatelným zbytkovým cukrem. Proto zde tento chuťový kontrast bude zajímavým zážitkem,“ radí sommelier Petr Mašek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Osobní vinotéka


Přečtěte si také

Recepty