Sandra Mikuličová

Tarta de Santiago – nadýchaný mandlový koláč s vůní citronu

Moje hodnocení
5x

Do Santiaga de Compostely putují lidé za zázraky a utříbit si myšlenky. A po dlouhé cestě objeví mandlový koláč. Sladký a nadýchaný, s jemnou vůní citronu se přímo rozplývá na jazyku. Jakmile ho ochutnáte, zatoužíte po něm znovu. Naštěstí nemusíte až do Santiaga.

10 porcí
60 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve větší míse šlehejte vejce s cukrem alespoň 5–10 minut, až vytvoří hustou nadýchanou pěnu. Směs zvětší svůj objem zhruba o třetinu a zesvětlá o jeden až dva odstíny. Tak poznáte, že se cukr rozpustil.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C. Otevírací dortovou formu o průměru 20–25 cm vymažte máslem nebo rovnou vyložte pečicím papírem.
  3. Do pěny postupně zašlehejte mandle, špetku skořice, soli a citronovou kůru. Těsto vlijte do formy a pečte 30 minut, až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá a suchá.
  4. Upečený koláč vytáhněte a nechte zchladnout. Hojně poprašte moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Na internetu si můžete pod pojmem plantilla de Tarta de Santiago vytisknout šablonu svatojakubského kříže a koláč ozdobit tradičním způsobem, jako je na fotce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Sandra Mikuličová

Spolu sníme Sandra Mikuličová

Kuchařka Spolu sníme je kniha plná receptů jedné bosé rozlítané a divoké kuchařky, která Vás zve nejen ke stolu, ale také do jejího života plného dobrodružství. Z této kuchařky budete chtít opravdu vařit. Je plná jednoduchých a snadných receptů, které ale zároveň vystihují momenty, o kterých všichni sníme. O divoké přírodě, horách, oceánu, společných chvílích s přáteli a rodinou. Jídlo stmeluje a kolem ohně a jídla se lidé scházeli už od pravěku. Kniha je rozdělena do pěti kapitol receptů, které nabízí originální pokrmy v různém ročním období, pro různé příležitosti.

www.spolusnime.cz


Přečtěte si také

Recepty