Suroviny
- celé kuře
- jogurt 1/2 kelímku
- zázvor (strouhaný ) 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- koření garam másala 1 lžička
- kurkuma 1/2 lžičky
- římský kmín 1/2 lžičky
- sůl 1 lžička
K podávání
- rýže (uvařená )
- koriandr (čerstvý )
- červená cibule
Postup přípravy
- Nejprve si připravte marinádu na kuře. Jogurt smíchejte se zázvorem, česnekem, garam masalou, kurkumou, římským kmínem a solí.
- Kuře si připravte na placato. To je nejlepší udělat tak, že ho v místě páteře rozkrojíte a potom „rozplácnete“.
- Takto připravené kuře potřete rukama ze všech stran marinádou a nechte ideálně přes noc, ale minimálně hodinu, marinovat.
- Potom si předehřejte troubu na 180 °C, kuře položte na plech i s marinádou, podlijte trochou vody a pečte pozvolna dozlatova přibližně hodinu.
- Podávejte s vhodnou přílohou, třeba s rýží, a zasypte čerstvým koriandrem a červenou cibulkou.
Tandoori kuře s rýží 1 Zdroj: S vášní pro jídlo