Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Tandoori kuře s rýží

Moje hodnocení
6x

Indická kuchyně je známá svou pestrou paletou koření. Proto je vždy tak neodolatelná! Vyzkoušejte o víkendu upéct toto famózní tandoori kuře a připravte si tradiční nedělní oběd trochu jinak.

4 porce
90 minut
indická

Suroviny

  • celé kuře
  • jogurt 1/2 kelímku
  • strouhaný zázvor 1 lžička
  • česnek 1 stroužek
  • garam masala 1 lžička
  • kurkuma 1/2 lžičky
  • římský kmín 1/2 lžičky
  • sůl 1 lžička

K podávání

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte marinádu na kuře. Jogurt smíchejte se zázvorem, česnekem, garam masalou, kurkumou, římským kmínem a solí.
  2. Kuře si připravte na placato. To je nejlepší udělat tak, že ho v místě páteře rozkrojíte a potom „rozplácnete“.
  3. Takto připravené kuře potřete rukama ze všech stran marinádou a nechte ideálně přes noc, ale minimálně hodinu, marinovat.
  4. Potom si předehřejte troubu na 180 °C, kuře položte na plech i s marinádou, podlijte trochou vody a pečte pozvolna dozlatova přibližně hodinu.
  5. Podávejte s vhodnou přílohou, třeba s rýží, a zasypte čerstvým koriandrem a červenou cibulkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty