Tandoori kuře s rýží
Zdroj: S vášní pro jídlo
Tandoori kuře s rýží
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Postup přípravy
-
Nejprve si připravte marinádu na kuře. Jogurt smíchejte se zázvorem, česnekem, garam masalou, kurkumou, římským kmínem a solí.
-
Kuře si připravte na placato. To je nejlepší udělat tak, že ho v místě páteře rozkrojíte a potom „rozplácnete“.
-
Takto připravené kuře potřete rukama ze všech stran marinádou a nechte ideálně přes noc, ale minimálně hodinu, marinovat.
-
Potom si předehřejte troubu na 180 °C, kuře položte na plech i s marinádou, podlijte trochou vody a pečte pozvolna dozlatova přibližně hodinu.
-
Podávejte s vhodnou přílohou, třeba s rýží, a zasypte čerstvým koriandrem a červenou cibulkou.
Tandoori kuře s rýží 1
Zdroj: S vášní pro jídlo
Tandoori kuře s rýží 1
Zdroj:
S vášní pro jídlo