reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Tandoori kuře s rýží
Autor: S vášní pro jídlo Tandoori kuře s rýží

Tandoori kuře s rýží

Hodnoceno: 4x
Indická kuchyně je známá svou pestrou paletou koření. Proto je vždy tak neodolatelná! Vyzkoušejte o víkendu upéct toto famózní tandoori kuře a připravte si tradiční nedělní oběd trochu jinak.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu na kuře. Jogurt smíchejte se zázvorem, česnekem, garam masalou, kurkumou, římským kmínem a solí.
  2. Kuře si připravte na placato. To je nejlepší udělat tak, že ho v místě páteře rozkrojíte a potom „rozplácnete“.
  3. Takto připravené kuře potřete rukama ze všech stran marinádou a nechte ideálně přes noc, ale minimálně hodinu, marinovat.
  4. Potom si předehřejte troubu na 180 °C, kuře položte na plech i s marinádou, podlijte trochou vody a pečte pozvolna dozlatova přibližně hodinu. 
  5. Podávejte s vhodnou přílohou, třeba s rýží, a zasypte čerstvým koriandrem a červenou cibulkou.
Tandoori kuře s rýží
Autor: S vášní pro jídlo Tandoori kuře s rýží

reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: Hlavní jídla , Indická kuchyně