Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tandoori kuře s rýží
Indická kuchyně je známá svou pestrou paletou koření. Proto je vždy tak neodolatelná! Vyzkoušejte o víkendu upéct toto famózní tandoori kuře a připravte si tradiční nedělní oběd trochu jinak.
do 1,5 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- celé kuře
- jogurt 1/2 kelímku
- strouhaný zázvor 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- garam masala 1 lžička
- kurkuma 1/2 lžičky
- římský kmín 1/2 lžičky
- sůl 1 lžička
K podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve si připravte marinádu na kuře. Jogurt smíchejte se zázvorem, česnekem, garam masalou, kurkumou, římským kmínem a solí.
- Kuře si připravte na placato. To je nejlepší udělat tak, že ho v místě páteře rozkrojíte a potom „rozplácnete“.
- Takto připravené kuře potřete rukama ze všech stran marinádou a nechte ideálně přes noc, ale minimálně hodinu, marinovat.
- Potom si předehřejte troubu na 180 °C, kuře položte na plech i s marinádou, podlijte trochou vody a pečte pozvolna dozlatova přibližně hodinu.
- Podávejte s vhodnou přílohou, třeba s rýží, a zasypte čerstvým koriandrem a červenou cibulkou.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!