Suroviny
- krevety (oloupané ) 500 g
- římský kmín (mletý ) 2 lžičky
- chilli (mleté,podle chuti)
- olej (olivový nebo avokádový )
- limetka
- salát little gem 5–6 listů
- koriandr (nasekaného čerstvého ) hrst
- mořská sůl (nerafinovaná )
Servírování
- avokádo (na kostičky)
- červená cibule (na kostičky)
- koriandr (čerstvý )
- rajčata (na kostičky)
- zakysaná smetana (nebo domácí majonéza)
- mořská sůl (nerafinovaná )
- pepř
Postup přípravy
- Krevety vložte do misky, přidejte římský kmín, chilli, koriandr, sůl, pár kapek oleje, 1 lžičku šťávy z limetky a vše promíchejte.
- Poté krevety přemístěte na pánev a na vyšším plameni restujte cca 5 minut (hotové krevety mají načervenalou barvu).
- Takto připravené krevety poté vyskládejte na očištěné listy salátu (cca 3 kusy krevet na list salátu), posypejte nasekaným rajčetem, cibulkou, avokádem, koriandrem, přidejte pár kapek limetkové šťávy, sůl a pepř.
- Podávejte společně se zakysanou smetanou nebo domácí majonézou.
Tacos s krevetami 2 Zdroj: Janina Černá / Cukrfree