Suroviny
- oloupané krevety 500 g
- římský kmín (mletý římský kmín) 2 lžičky
- mleté chilli podle chuti
- olivový nebo avokádový olej
- limetka
- salát little gem 5–6 listů
- hrst nasekaného čerstvého koriandru
- nerafinovaná mořská sůl
Servírování
- avokádo, na kostičky
- červená cibulka, na kostičky
- čerstvý koriandr
- rajče, na kostičky
- nerafinovaná mořská sůl
- pepř
- zakysaná smetana nebo domácí majonéza
Postup přípravy
- Krevety vložte do misky, přidejte římský kmín, chilli, koriandr, sůl, pár kapek oleje, 1 lžičku šťávy z limetky a vše promíchejte.
- Poté krevety přemístěte na pánev a na vyšším plameni restujte cca 5 minut (hotové krevety mají načervenalou barvu).
- Takto připravené krevety poté vyskládejte na očištěné listy salátu (cca 3 kusy krevet na list salátu), posypejte nasekaným rajčetem, cibulkou, avokádem, koriandrem, přidejte pár kapek limetkové šťávy, sůl a pepř.
- Podávejte společně se zakysanou smetanou nebo domácí majonézou.
Tacos s krevetami Zdroj: Janina Černá / Cukrfree