Suroviny
- kuřecí čtvrtky 4 ks
- světlé pivo 200 ml
- sádlo (nejlépe kachní nebo husí) 2 lžíce
- uzená paprika 1 zarovnaná lžíce
- hlíva ústřičná ( ) velká hrst
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- anglická slanina ( v celku) 100 g
- sůl
- pepř
Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!
Postup přípravy
- Troubu si rozpalte na 175 °C.
- Kuřecí čtvrtky nechte dojít pokojové teploty, potřete změklým sádlem a kořením: uzenou paprikou, solí a pepřem.
- Dejte kuře do pečIcího sáčku.Hlívu očistěte a pokrájejte na kousky, cibuli oloupejte a pokrájejte a kolečka, totéž udělejte s česnekem, nakonec pokrájejte slaninu na kostičky a vše nandejte na kuře v sáčku.
- Nakonec polijte pivem. Vložte je do trouby a pečte cca hodinu. Podávejte s rýží.