Hodně domácí

Šulánky s mákem

Moje hodnocení
7x

Máku není nikdy dost! Zavzpomínejte na dětství a připravte si šulánky, jinak také škubánky. Tyto jsou trochu zdravější, připravené z jáhlové mouky a místo cukru se používají povidla bez přidaného cukru. :)

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte najemno nastrouhané brambory, mouku, vejce a sůl.
  2. Pak si trochu navlhčete ruce a ještě chvilku těsto zpracujte rukama.
  3. Tvořte malé válečky, které vařte v osolené vodě, dokud nevyplavou nahoru.
  4. Mletý mák smíchejte s rozpuštěným máslem a povidly.
  5. Vše zamíchejte dohromady a případně ještě doslaďte datlovým sirupem. Ale není to nutné.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hodně domácí


Přečtěte si také

Recepty