Šulánky
Zdroj: Hodně domácí
Šulánky
Zdroj:
Hodně domácí
Máku není nikdy dost! Zavzpomínejte na dětství a připravte si šulánky, jinak také škubánky. Tyto jsou trochu zdravější, připravené z jáhlové mouky a místo cukru se používají povidla bez přidaného cukru. :)
Postup přípravy
-
V míse smíchejte najemno nastrouhané brambory, mouku, vejce a sůl.
-
Pak si trochu navlhčete ruce a ještě chvilku těsto zpracujte rukama.
-
Tvořte malé válečky, které vařte v osolené vodě, dokud nevyplavou nahoru.
-
Mletý mák smíchejte s rozpuštěným máslem a povidly.
-
Vše zamíchejte dohromady a případně ještě doslaďte datlovým sirupem. Ale není to nutné.
Šulánky 2
Zdroj: Hodně domácí
Šulánky 2
Zdroj:
Hodně domácí