Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Šťouchaný zelený hrášek

4-6 porce
do 30 minut
Šťouchaný zelený hrášek
Šťouchaný zelený hrášek Autor: isifa.com
Delikátní příloha nadupaná vitamíny bude skvěle doplňovat grilovaného lososa nebo vepřovou pečínku.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V kastrolu rozpusťte máslo a na mírném ohni na něm poduste cibuli dosklovata. Osolte a opepřete, přidejte najemno nasekaný česnek a větvičku tymiánu a ještě pár minut smažte.
  2. Do hrnce přidejte hrášek, vývar a celé plátky slaniny a vařte, dokud se tekutina neodpaří a hrášek nebude měkký. Ze směsi vyjměte tymián a slaninu a hrášek důkladně rozšťouchejte šťouchadlem na brambory.
  3. Nemixujte mixérem, vzniklo by vám hladké pyré, v tomto případě je ale lepší, když ve směsi zůstanou i větší kousky a směs má hrubší strukturu.
Reklama

Šťouchaný zelený hrášek, Foto: isifa.com

Šťouchaný zelený hrášek, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama