Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc
Zdroj: Neplecha na plechu
Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc
Zdroj:
Neplecha na plechu
Namočením vloček do kokosového mléka a kyselého ovocného pyré dochází k fermentaci, kaše se stává stravitelnější a přímo blahodárně působí na trávicí trakt. Nechcete-li dětem dávat kokosové mléko, použijte mléko ovesné nebo kravské. Ovesné vločky vynikají obsahem vlákniny a aminokyselin, které tělo potřebuje pro zdárný vývoj, ať jste batole, nebo senior.
Postup přípravy
-
Pomeranč oloupejte, rozpulte, vyjměte případné pecky a rozmixujte na pyré. Banán oloupejte a rozmačkejte vidličkou na kaši a promíchejte s pomerančovým pyré. Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo k ovoci.
-
Přisypte ovesné vločky, přilijte mléko a promíchejte. Směs by neměla být příliš suchá. Vločky mají vysokou savost a do druhého dne pojmou velké množství tekutin, proto v případě potřeby přidejte více kokosového mléka. Každé ovoce totiž může být jinak velké a šťavnaté, a tak zde poměr surovin prosím přizpůsobte vašim vločkám. Misku zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice do druhého dne.
-
Fermentovanou kaši naservírujte na talíř a ozdobte jako lišku. Pět jahod nakrájejte na kostičky, jednu přepulte a použijte jako uši. Z nakrájených jahod připravte lišce hlavu. Oči vytvořte z oloupaného plátku kiwi a poloviny borůvky. Druhou borůvku rozpulte a použijte polovinu na čumák a z druhé nakrájejte řasy.
Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc 2
Zdroj: Neplecha na plechu
Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc 2
Zdroj:
Neplecha na plechu