reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc
Autor: Neplecha na plechu Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc

Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc

Hodnoceno: 2x
Namočením vloček do kokosového mléka a kyselého ovocného pyré dochází k fermentaci, kaše se stává stravitelnější a přímo blahodárně působí na trávicí trakt. Nechcete-li dětem dávat kokosové mléko, použijte mléko ovesné nebo kravské. Ovesné vločky vynikají obsahem vlákniny a aminokyselin, které tělo potřebuje pro zdárný vývoj, ať jste batole, nebo senior.
do 30 minut
1 porce

reklama

Suroviny (1 porce)

Ozdoba:

Postup

  1. Pomeranč oloupejte, rozpulte, vyjměte případné pecky a rozmixujte na pyré. Banán oloupejte a rozmačkejte vidličkou na kaši a promíchejte s pomerančovým pyré. Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo k ovoci. 
  2. Přisypte ovesné vločky, přilijte mléko a promíchejte. Směs by neměla být příliš suchá. Vločky mají vysokou savost a do druhého dne pojmou velké množství tekutin, proto v případě potřeby přidejte více kokosového mléka. Každé ovoce totiž může být jinak velké a šťavnaté, a tak zde poměr surovin prosím přizpůsobte vašim vločkám. Misku zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice do druhého dne. 
  3. Fermentovanou kaši naservírujte na talíř a ozdobte jako lišku. Pět jahod nakrájejte na kostičky, jednu přepulte a použijte jako uši. Z nakrájených jahod připravte lišce hlavu. Oči vytvořte z oloupaného plátku kiwi a poloviny borůvky. Druhou borůvku rozpulte a použijte polovinu na čumák a z druhé nakrájejte řasy. 
Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc
Autor: Neplecha na plechu Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc

reklama

Neplecha na plechu – Snídaně a svačinky pro děti
Markéta Lorenc Trpišovská

První tři roky života jsou pro vývoj dítěte nejdůležitější, z okolí nasává podněty jako houba. Ty dobré i ty špatné, učí se poznávat, co mu chutná i co se nejí. Proto je tak podstatné dbát na vyváženou výživu, tak aby dítě dobře prospívalo a zároveň si rozšiřovalo chuťové obzory. Markéta z blogu Neplecha na plechu si to začala uvědomovat při přechodu svého syna Štěpána z kojení na pevnou stravu a naplno se ponořila do sestavování dětského jídelníčku. V nové knize nabízí 57 receptů na snídaně pro děti všech věkových kategorií a přes 100 dalších nápadů, jak jídlo zábavně servírovat a nazdobit, aby chutnalo i zarputilým odpůrcům jídla. Součástí je i text nutriční terapeutky, jak by se mělo dítě ideálně stravovat a jak jídlo působí na naše tělo. Všechny recepty zároveň zkontrolovala, takže se na ně můžete naprosto spolehnout. Vodítko, kdy je vašemu mrňousovi nabídnout, poskytuje věkové doporučení. 

www.neplechanaplechu.cz