Markéta Lorenc Trpišovská

Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc

Moje hodnocení
11x

Namočením vloček do kokosového mléka a kyselého ovocného pyré dochází k fermentaci, kaše se stává stravitelnější a přímo blahodárně působí na trávicí trakt. Nechcete-li dětem dávat kokosové mléko, použijte mléko ovesné nebo kravské. Ovesné vločky vynikají obsahem vlákniny a aminokyselin, které tělo potřebuje pro zdárný vývoj, ať jste batole, nebo senior.

1 porce
30 minut

Kaše

Ozdoba

Postup přípravy

  1. Pomeranč oloupejte, rozpulte, vyjměte případné pecky a rozmixujte na pyré. Banán oloupejte a rozmačkejte vidličkou na kaši a promíchejte s pomerančovým pyré. Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo k ovoci.
  2. Přisypte ovesné vločky, přilijte mléko a promíchejte. Směs by neměla být příliš suchá. Vločky mají vysokou savost a do druhého dne pojmou velké množství tekutin, proto v případě potřeby přidejte více kokosového mléka. Každé ovoce totiž může být jinak velké a šťavnaté, a tak zde poměr surovin prosím přizpůsobte vašim vločkám. Misku zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice do druhého dne.
  3. Fermentovanou kaši naservírujte na talíř a ozdobte jako lišku. Pět jahod nakrájejte na kostičky, jednu přepulte a použijte jako uši. Z nakrájených jahod připravte lišce hlavu. Oči vytvořte z oloupaného plátku kiwi a poloviny borůvky. Druhou borůvku rozpulte a použijte polovinu na čumák a z druhé nakrájejte řasy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Markéta Lorenc Trpišovská

Neplecha na plechu Markéta Lorenc Trpišovská

První tři roky života jsou pro vývoj dítěte nejdůležitější, z okolí nasává podněty jako houba. Ty dobré i ty špatné, učí se poznávat, co mu chutná i co se nejí. Proto je tak podstatné dbát na vyváženou výživu, tak aby dítě dobře prospívalo a zároveň si rozšiřovalo chuťové obzory. Markéta z blogu Neplecha na plechu si to začala uvědomovat při přechodu svého syna Štěpána z kojení na pevnou stravu a naplno se ponořila do sestavování dětského jídelníčku. V nové knize nabízí 57 receptů na snídaně pro děti všech věkových kategorií a přes 100 dalších nápadů, jak jídlo zábavně servírovat a nazdobit, aby chutnalo i zarputilým odpůrcům jídla. Součástí je i text nutriční terapeutky, jak by se mělo dítě ideálně stravovat a jak jídlo působí na naše tělo. Všechny recepty zároveň zkontrolovala, takže se na ně můžete naprosto spolehnout. Vodítko, kdy je vašemu mrňousovi nabídnout, poskytuje věkové doporučení.

www.neplechanaplechu.cz


Přečtěte si také

Recepty