Kaše
- pomeranč 1 ks
- banán 1 ks
- jablka 1 ks
- ovesné vločky (jemně mleté ) 50 g
- kokosové mléko 100 ml
Postup přípravy
- Pomeranč oloupejte, rozpulte, vyjměte případné pecky a rozmixujte na pyré. Banán oloupejte a rozmačkejte vidličkou na kaši a promíchejte s pomerančovým pyré. Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo k ovoci.
- Přisypte ovesné vločky, přilijte mléko a promíchejte. Směs by neměla být příliš suchá. Vločky mají vysokou savost a do druhého dne pojmou velké množství tekutin, proto v případě potřeby přidejte více kokosového mléka. Každé ovoce totiž může být jinak velké a šťavnaté, a tak zde poměr surovin prosím přizpůsobte vašim vločkám. Misku zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice do druhého dne.
- Fermentovanou kaši naservírujte na talíř a ozdobte jako lišku. Pět jahod nakrájejte na kostičky, jednu přepulte a použijte jako uši. Z nakrájených jahod připravte lišce hlavu. Oči vytvořte z oloupaného plátku kiwi a poloviny borůvky. Druhou borůvku rozpulte a použijte polovinu na čumák a z druhé nakrájejte řasy.
Šťavnatá ovesná kaše připravená přes noc 2 Zdroj: Neplecha na plechu