Smažené těstoviny ze sladkého těsta
Zdroj: Tajemství těstovin
Smažené těstoviny ze sladkého těsta
Zdroj:
Tajemství těstovin
Tento recept na dokřupava usmažené sladké těstoviny je povedené eso v rukávu. V Santini tyto nadýchané dobrůtky servírují posypané moučkovým cukrem ke kávě. V Itálii jsou spojovány s karnevaly a každá oblast je nazývá jinak. V Benátkách se jim říká „galani“, jinde se jmenují „chiacchiere“, což doslova znamená „klepy“. Jsou ale výborné, ať jim říkáte jakkoliv!
10 porcí
60 minut
italská
Postup přípravy
-
Smíchejte všechny suroviny (kromě oleje na smažení) v kuchyňském robotu s nástavcem na míchání těsta.
-
Až budou ingredience dobře smíchány, vyjměte těsto a hněťte dohladka jako těsto na cukroví, ne na chléb. Zabalte těsto do potravinářské folie a nechte na chladném místě 15–30 minut uležet.
-
Po uplynutí této doby si, pokud budete těstoviny vyrábět ručně, posypte váleček trochou mouky a těsto válejte, dokud nedosáhnete požadované tloušťky. Těsto buď vyválejte sami, nebo použijte strojek na těstoviny, dokud nebude tenké, téměř průsvitné. U strojku na těstoviny se řiďte návodem. Nejlepší je pokaždé rozválet jen čtvrtinu těsta, aby se vám s ním lépe pracovalo.
-
Nakrájejte těsto nožem nebo krájecím kolečkem na malé obdélníčky. Pro usnadnění si představte, že plát těsta je papír A4. Rozkrojte ho odshora dolů napůl a potom napříč po 4 cm.
-
Rozehřejte olej ve velké pánvi se silným dnem a obdélníčky smažte, dokud se na nich neobjeví zlatavé nadýchané bubliny. Těsto by mělo být v oleji úplně ponořeno. Usmažené těsto položte na papírové utěrky, které z něj vysají přebytečný olej.
-
Hotové těstoviny posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Smažené těstoviny ze sladkého těsta 2
Zdroj: Tajemství těstovin
Smažené těstoviny ze sladkého těsta 2
Zdroj:
Tajemství těstovin