Suroviny
- šunka (nejvyšší jakosti) 100 g
- cherry rajčata 350 g
- gouda 250 g
- tvaroh 100 g
- vejce 3 ks
- listové těsto 1 balení
- bazalka (čerstvá )
- provensálské koření
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Těsto propíchněte vidličkou, vložte do předehřáté trouby a zprudka upečte tak, aby zůstalo světlé.
- V míse smíchejte tvaroh, 2 vejce, pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Směs osolte
- a opepřete.
- Předpečený základ koláče pokryjte připravenou směsí. Navrch rozložte nakrájená rajčátka.
- Těsto přeložte na okrajích, potřete rozklepnutým vejcem a zasypte bylinkami dle chuti.
- Pečte dozlatova na cca 30 minut.
PRIMA TIP: Tvaroh je jednou z nejdůležitějších ingrediencí receptu, a tak vybírejte z těch nejlepších na trhu. Vavřinecký tvaroh nebo Okrouhlický tvaroh od Bio Vavřinec a Kosař, s.r.o. jsou zárukou té nejvyšší kvality, chybu ale neuděláte ani s Farmářským tvarohem od FARMERS, spol. s r.o., Choceňským tvarohem jemným (Choceňská mlékárna, s. r. o. ), Jaroměřickým tvarohem (Jaroměřická mlékárna, a. s.) nebo Jihočeským tvarohem od Madety. Více informací o kvalitních potravinách najdete na www.eklasa.cz.