Akademiekvality.cz

Slaný rajčatový koláč z listového těsta

Moje hodnocení
10x

Že bez ovoce nejsou koláče? Bez ovoce jsou koláče naslano! A nutno dodat, že vážně dobré. Zkuste náš slaný rajčatový koláč z listového těsta s cherry rajčátky, u kterých – obzvlášť v kombinaci s tvarohem – vynikne jejich nasládlá chuť.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Těsto propíchněte vidličkou, vložte do předehřáté trouby a zprudka upečte tak, aby zůstalo světlé.
  2. V míse smíchejte tvaroh, 2 vejce, pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Směs osolte
  3. a opepřete.
  4. Předpečený základ koláče pokryjte připravenou směsí. Navrch rozložte nakrájená rajčátka.
  5. Těsto přeložte na okrajích, potřete rozklepnutým vejcem a zasypte bylinkami dle chuti.
  6. Pečte dozlatova na cca 30 minut.

PRIMA TIP: Tvaroh je jednou z nejdůležitějších ingrediencí receptu, a tak vybírejte z těch nejlepších na trhu. Vavřinecký tvaroh nebo Okrouhlický tvaroh od Bio Vavřinec a Kosař, s.r.o. jsou zárukou té nejvyšší kvality, chybu ale neuděláte ani s Farmářským tvarohem od FARMERS, spol. s r.o., Choceňským tvarohem jemným (Choceňská mlékárna, s. r. o. ), Jaroměřickým tvarohem (Jaroměřická mlékárna, a. s.) nebo Jihočeským tvarohem od Madety. Více informací o kvalitních potravinách najdete na www.eklasa.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty