Salát z pečených paprik, se špenátem, fetou a kešu ořechy

Moje hodnocení
4x

Máte rádi pečené papriky? Během léta můžete tuto zeleninu tepelně zpracovat třeba i na grilu a připravit si k obědu tento famózní paprikový salát se špenátem, sýrem feta a křupavými kešu ořechy.

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 250 °C.
  2. Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečicím papírem.
  3. Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky.
  4. Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10–15 minut, než se papriky zapaří.
  5. Z paprik pak stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky.
  6. Kešu ořechy orestujte nasucho na pánvi.
  7. Do salátové mísy dejte omytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy.
  8. Připravte zálivku – smíchejte olivový olej, balzamiko, med a česnek a salát jím zalijte.
  9. Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty