Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Salát z bulguru s králičím masem a cizrnou
Salát z bulguru s králičím masem
Zbyl vám po nedělním obědě kousek pečeného nebo dušeného králíka? Proměňte ho ve výborný a sytý salát, který je ideální jako oběd do krabičky nebo lehká večeře.
do 30 minut
2 porce
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Suroviny (2 porce)
- bulgur 1 šálek
- pečené nebo dušené králičí maso 200 g
- konzervovaná cizrna 1 šálek
- černé olivy bez pecky 1 hrst
- cherry rajčátka 1 hrst
- salátová okurka 1/2 ks
- jarní cibulka 2 ks
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvá bazalka
- hladkolistá petržel
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Bulgur vařte 10 minut, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
- Maso z králíka natrhejte po vláknech na kousky a smíchejte s bulgurem. Přidejte cizrnu, pokrájené olivy, rajčata, okurku a jarní cibulky. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a přidejte pokrájené bylinky.